Nieuws  & blogs

 

5 tips tegen statisch haar

Veel mensen hebben er in de winter last van: statisch haar. Onze klanten vragen er vaak naar: hoe kun je statisch haar het beste behandelen? Daarom hebben we een aantal tips voor je opgesteld.

Hoe ontstaat statisch haar?

In de zomer is de luchtvochtigheid groter, waardoor je haar wordt beschermt door een laagje water. Water geleidt elektriciteit, waardoor statische elektriciteit gemakkelijk kan wegvloeien. In de winter is dit laagje er niet tot nauwelijks en hierdoor kan je haar, in aanraking met bepaalde stoffen, statisch worden. 

Wij geven je een aantal tips tegen statisch haar:

1. Verzorging

Je haar kan wel wat extra hydratatie gebruiken in de winter. Wij raden de onderstaande oliën aan:

System Professional Luxe Oil

Deze haarolie, met arganolie, jojoba en amandel, verzorgt het haar van binnen uit. Het beschermt de natuurlijk keratine in je haar. De olie trekt snel in en maakt je haar niet zwaar. Ideaal voor als je in de winter wel wat extra verzorging kan gebruiken.

Sebastian Flow Dark Oil

Deze haarolie is super voedend en werkt langdurig. Het egaliseert de schubbenlaag en geeft je haar body. Sandelhout, cederhout en arganolie maken het tot een uniek product. Breng 1 of 2 pompjes aan op droog of handdoek droog haar en spoel het niet uit.

2. hydraterende verzorging

We raden je aan, naast verzorgende oliën, ook andere hydraterende producten van System Professional of Sebastian te gebruiken. Je haar is droger in de winter, dus wordt het minder snel vet. Je zult dus ook uitdroging voorkomen als je je haar minder vaak wast.

3. Borstelen

Gebruik liever geen plastic of metalen borstel of kam. Kies voor een borstel gemaakt van nylon en varkenshaar. Je kunt daarnaast ook nog wat haarlak op je borstel of kam spuiten om statisch haar tegen te gaan.

4. Kleding

Synthetische of wollen kleding zorgt ervoor dat je eerder statisch haar krijgt. Heb je een wollen muts die je graag wil dragen deze winter? Spuit er een beetje haarlak op.

5. Luchtvochtigheid

Je kunt de luchtvochtigheid in huis vergroten door een luchtbevochtiger aan te zetten. Heb je dit niet? Je krijgt hetzelfde effect door een bakje water op de kachel te zetten. 

Korting op System Professional Luxe Oil & Sebastian Flow Dark Oil

De gehele maand januari krijg je 15% korting op deze oliën! 

Herenweg 83d
2361EJ Warmond
T 071 30 193 83
M 06 83 83 42 62
E info@artistic-hair.net 

Openingstijden:

 

di, wo & vr 8.30 tot 17.30
do 8.30 tot 21.00
za 8.00 tot 13.00

 

 

 

Privacy statement  / Cadeauwinkel /  Site informatie