Nieuws  & blogs

 

Dé nieuwe kleurtrend: Sombré haar

Nee geen ombré dus, maar een sombré haarkleur! Ook wel Soft Ombré genoemd, de huidige trend op het gebied van kleuringen. De afgelopen jaren hebben technieken met kleurverloop in het haar de overhand gekregen, zoals dip-dyes, balayage, highlights en dus ombré. Wat is er dan zo anders aan deze nieuwe trend? Het basisidee is nog steeds de ombré maar bij deze trend is de overgang een stuk subtieler en zachter. Door te werken met meerdere kleuren krijg je het meest natuurlijke effect. De tint bij de aanzet wordt subtiel verweven door de lengtes zodat er geen abrupt contrast meer zit tussen aanzet en uiteinde.

Verschil ombré en sombré haar

Bij een ombré haarkleuring wordt het haar in twee verschillende kleuren gekleurd. Dit kunnen twee tinten van dezelfde kleur zijn die in elkaar overlopen, maar vaak wordt het gecombineerd met een heftigere kleur. Ombré kan dus best sterk uitvallen. De sombre werkt met veel meer verschillende tinten, waarbij het pallet altijd binnen 1 kleur blijft. Met een sombré haarkleur krijg je daarom een veel subtielere overgang en uiteindelijk een veel natuurlijkere look.

Sombré haar bij Artistic Hair

Zowel ombré, balayage als sombré vereisen een hoog vaardigheidsniveau, daarom raden we aan dit altijd te laten doen door professionele topstylisten. Het kan namelijk zelfs zo zijn dat je meerdere keren terug moet keren om het juiste resultaat te krijgen. De moeilijkheid zit in het creëren van de meest natuurlijke look. Onze topstylistes zijn niet alleen opgeleid in de nieuwste kleurtechnieken, maar ook in het adviseren welk kapsel bij jou als persoon het beste past.

Wij zullen van tevoren met je doorlopen wat je wensen zijn en een advies geven op basis van jouw persoonlijke kenmerken. We raden voor een sombré haarkleur wel altijd aan om kleuren te kiezen die een paar tintent lichter en een paar tinten donkerder dan je natuurlijke basiskleur zijn. De sombré kan overigens in iedere haarkleur gemaakt worden, zolang de overgang van de tinten maar natuurlijk en subtiel van donker naar licht of licht naar donker verloopt. We kunnen met de lichtere lokken in de aanzet of de lengte optisch een volume effect geven aan het haar.

Doordat de tinten bij de aanzet goed mengen met je natuurlijke haarkleur zul je ook minder snel weer bij hoeven kleuren. De uitgroei is tenslotte onderdeel van je kapsel geworden.

Inspiratie

Doe alvast inspiratie op voor jouw nieuwe Sombré haar look:

Herenweg 83d
2361EJ Warmond
T 071 30 193 83
M 06 83 83 42 62
E info@artistic-hair.net 

Openingstijden:

 

di, wo & vr 8.30 tot 17.30
do 8.30 tot 21.00
za 8.00 tot 13.00

 

 

 

Privacy statement  / Cadeauwinkel /  Site informatie