Nieuws  & blogs

 

Free hand painting of folies?

Als vervolg op onze blog over Sassoon folies gaan we deze keer verder in op de verschillen tussen het kleuren met folies of het zogenoemde free hand painting. Wanneer kies je voor een behandeling met folies en wanneer ga je voor free hand painting? Uiteraard voorzien wij je altijd van een uitgebreid advies voordat we aan de slag gaan, maar we zetten graag de verschillen even voor je op een rijtje.

Folies

Om nog even terug te komen op onze Sassoon folies. Met de verfijnde folietechniek van Sassoon kan er goed rekening gehouden worden met de valling en structuur van het haar. Alle folies worden op maat geknipt en er worden dubbel zoveel folies ingezet dan normaal om zo precies mogelijk te kunnen werken. Elke pluk krijgt aandacht. Met de folies isoleren we de stukken haar die lichter of donkerder gekleurd moeten worden. Door het haar op deze manier aan te pakken zorgen we ervoor dat alle kleurtinten perfect in elkaar gaan overvloeien. 

Free hand painting

Free hand painting is een creatieve vorm van kleuren waarbij onze stylist vanuit de losse hand met een penseel het haar kleurt. Met deze free hand techniek kunnen we zeer natuurlijk uitziende highlights creëren die uitgroeien zonder duidelijk zichtbare uitgroei bij de haaraanzet. Het is hierbij belangrijk dat we uitgaan van de natuurlijke valling van het jaar. Meestal wordt gekozen voor een lichtere kleur, waardoor het lijkt alsof de zon het haar op natuurlijke wijze iets bleker heeft gemaakt. Het is echter ook mogelijk om met andere kleuren te werken. Het effect? Een rijke, multidimensionale haarkleur.

De verschillen

Beide technieken kunnen ingezet worden om een sun-kissed look te creëren of een look als balayage, maar toch zit er wel degelijk een verschil in het resultaat. 

Uitgroei

Met de folietechniek wordt de verf op de haarlokken aangebracht waarna deze in folies worden gewikkeld. Het kleurresultaat is compacter en gelijkmatiger. Hierdoor moet uitgroei sneller bijgewerkt worden. Bij de free hand painting techniek wordt het product met een strijkende handbeweging op de lokken aangebracht zonder gebruik van folies. Hierdoor krijg je een zacht verloop, wat ook weer betekent dat uitgroei minder snel zichtbaar is.

Kleurverloop

Met de free hand painting techniek hebben wij als stylist eigenlijk de maximale vrijheid tot creativiteit. Hierdoor is het kleurverloop over het algemeen natuurlijker dan bij het gebruik van folies. Met de folietechniek krijg je een meer gedefinieerde haarkleur en geeft een meer gelijkmatige kleur van aanzet tot punten.

Benieuwd wat wij aanraden voor jouw haar? Bij elke afspraak nemen wij van tevoren eerst uitgebreid de mogelijkheden met je door.

Herenweg 83d
2361EJ Warmond
T 071 30 193 83
M 06 83 83 42 62
E info@artistic-hair.net 

Openingstijden:

 

di, wo & vr 8.30 tot 17.30
do 8.30 tot 21.00
za 8.00 tot 13.00

 

 

 

Privacy statement  / Cadeauwinkel /  Site informatie