Nieuws  & blogs

 

Haar Color Contouring

Wij vinden het belangrijk om altijd op de hoogte te blijven van de laatste knip en kleur technieken. Ons team is zich daarom de afgelopen maanden gaan verdiepen in de nieuwste techniek op het gebied van kleuringen: Haar Contouring. Waarschijnlijk kende je deze term al vanuit de make-up, maar deze techniek van het spelen met schaduw en licht in het gezicht wordt nu ook toegepast op het kleuren van het haar. Met als gevolg een gepersonaliseerde look die perfect bij jouw gezichtsvorm past. 

Hoe werkt haar contouring?

Bij deze kleurtechniek wordt de kleuring aangebracht via free hand painting in combinatie met lichte en donkere kleuringen. Hierbij worden de verschillen tonen en dieptes gepositioneerd rondom het gezicht om licht en schaduw aan te brengen op de juiste plekken. Zo zijn donkere kleuren perfect om het hoofd meer te verkorten en versmallen, terwijl lichte kleuren juist meer lengte en breedte toevoegen door het reflecteren van licht. Zo verandert de uitstraling van elke gezichtsvorm door de beste gezichtskenmerken te accentueren. In combinatie met de juiste kleurtoon komt daarbij ook de natuurlijke huidskleur en oogkleur op zijn best naar voren zonder het aanbrengen van make-up.

hair color contouring

Contouring kapsel bij Artistic Hair

We beginnen altijd door met onze Colorize vragenlijst te noteren wat jouw specifieke gezichtsvorm, oogkleur en huidskleur is. We vragen wat je zelf graag zou willen accentueren in je gezicht of welke kenmerken je juist zou willen verzachten. Met deze informatie stellen wij een plan van aanpak op. Haar contouring is namelijk bedoeld om jouw unieke gezichtskenmerken op de beste manier naar voren te laten komen en vraagt dus om een andere aanpak voor iedere individu. 

Haar Contouring techniek

Door middel van het aanbrengen van textuur en beweging met kleur worden er vervolgens optische illusies gecreëerd in het gezicht. Hierbij kijken we dus niet alleen naar de juiste coupe en haarkleur, maar vooral naar de plaatsing van de kleuring in het haar. Dit doen we vaak door free hand painting toe te passen. Dit geeft ons meeste vrijheid in de juiste plaatsing te vinden. 

Door de free hand plaatsing van de kleuring wordt de kleur ook prachtig gemengd in het haar en aangepast op jouw huidskleur. De subtiele schaduwen zorgen ervoor dat de kleuring er geheel natuurlijk uit komt te zien. Met als gevolg dat dit kapsel weinig onderhoud behoeft.

Inspiratie

Doe alvast inspiratie op voor jouw persoonlijke Haar Color Contouring:

Herenweg 83d
2361EJ Warmond
T 071 30 193 83
M 06 83 83 42 62
E info@artistic-hair.net 

Openingstijden:

 

di, wo & vr 8.30 tot 17.30
do 8.30 tot 21.00
za 8.00 tot 13.00

 

 

 

Privacy statement  / Cadeauwinkel /  Site informatie