Nieuws  & blogs

 

Mariska wordt onze Colour Master Expert

Wij zijn erg trots op Mariska, die afgelopen maand is begonnen aan haar opleiding tot Colour Master Expert. Wij stelden haar een aantal vragen over de opleiding en haar toekomstplannen.

Wat houdt de Colour Master opleiding eigenlijk in?

"Tijdens deze opleiding leer je enorm veel over haar kleuring, kleurtechnieken en ook vooral welke kleur bij welke klant past. De opleiding duurt 1,5 jaar en is een initiatief van Wella en Sassoon Professional. Daarna mag ik mijzelf Colour Master Expert noemen. Dit is een selectieve groep van kleurspecialisten en ondernemers die als doel hebben om het kleuren en alles wat daarbij komt kijken (technieken, salonbeleving, care etc.) op het hoogste niveau te brengen en collega's hier verder in op te leiden."

Wat leer je precies tijdens deze opleiding?

"We kijken naar hoe een kleur is opgebouwd en leren een verfijning op de beste technieken. Uiteraard is het ook belangrijk om een advies te kunnen geven op basis van een specifiek haartype en kleurtype. Vervolgens kijken we naar de beste plaatsing van de kleuring, doe je dit bijvoorbeeld met free painting of met folies."

Hoe ben je er toe gekomen om deze opleiding te gaan volgen?

"Ik had bij Antoinette aan gegeven dat ik meer wilde leren over kleuren. Het haar kleuren is een verrijking  van je kapsel. En er is zo veel mogelijk. Vanuit Sassoon kwam er een opleiding waar ik wel oren naar had. In januari heb ik hier een toelatingsexamen voor moeten doen die best zwaar was. Super blij was ik natuurlijk dat ik die gehaald had en nu ben ik in september gestart. Met deze opleiding hoop ik elke keer weer geïnspireerd te worden om mooie/nieuwe kleuringen te maken."

Wat betekent het als je deze opleiding straks met succes hebt afgerond?

"Deze opleiding is een voortraject zodat we met z'n allen op het hoogste niveau kunnen werken. Uiteindelijk ga ik ook ook mee brainstormen samen met de andere Colour Master Experts over nieuwe kleuringen en technieken. Hierna is het de bedoeling dat onze Colour Master club nieuwe kleuren gaat creëren en nieuwe trends introduceert bij de Nederlandse salons. Samen willen we een Colour Master keurmerk opzetten."

Wat betekent het voor jou persoonlijk om deze opleiding te volgen?

"Ik hoop in het eerste geval mijn klanten nog blijer te maken met een haar kleuring. Daarnaast kan ik met mijn nieuwe kennis mijn collega's ondersteunen en trainen. Als ik de opleiding heb afgerond hoop ik natuurlijk bij de beste kleurspecialisten van Nederland te gaan horen. Dat is mijn doel!"

Herenweg 83d
2361EJ Warmond
T 071 30 193 83
M 06 83 83 42 62
E info@artistic-hair.net 

Openingstijden:

 

di, wo & vr 8.30 tot 17.30
do 8.30 tot 21.00
za 8.00 tot 13.00

 

 

 

Privacy statement  / Cadeauwinkel /  Site informatie