Nieuws  & blogs

 

Trendreport #6 - Styling trends vrouwen herfst/winter 2017

Wij vinden het erg belangrijk dat niet alleen jouw kapsel en haarkleur helemaal afgestemd zijn op jouw unieke karakteristieken, maar geven ook graag advies over jouw algehele styling. We brengen je op de hoogte van de laatste trends op het gebied van kleuren, vormen, patronen en accessoires voor de komende maanden door middel van dit report. We behandelen de verschillende trends voor de herfst en winter van 2017. 

Als je kijkt naar wat er op de catwalks te zien was en naar wat opviel, dan krijg je al een aardig beeld van wat er het komende seizoen in de winkels zal hangen.

Trends

Trends zijn meestal subtieler dan je misschien verwacht. Een nieuw gebruik van stoffen, prints, nieuwe kleurcombinaties of gebruik van materialen. Er komen telkens elementen van vroeger terug. Toch zijn er ook ieder jaar wel weer dingen die opvallen.

Kleuren

Net als ieder seizoen voorspelt Pantone de trend kleuren. Ze kijken daarvoor naar de kleuren die de mode-ontwerpers gebruiken en tonen op de shows op de runway. Het valt op dat er heel veel aardetinten te zien zijn zoals roodbruin, bruinoranje, koperbruine en karamelkleuren. Daarnaast lijkt grijs, donkerblauw en donkerrood favoriet.

Vormen

Als we kijken naar de vorm van de kleding dan is het duidelijk dat de mode over het algemeen breder en wijder wordt. Dit uit zich vooral in de mouwen en bij de schouders. Eigenlijk is alles wijder, vesten, jassen, rokken etc. Daarnaast wordt er gespeeld met de vorm van de mouwen. Ze zijn lang, van verschillende materialen of gepoft. Daarnaast hebben de jassen grote en brede kragen. De kragen zijn vaak breder dan de schouders zelf. Baggy but classy!

Patronen

De ruiten broek wordt de nieuwste trend, maar je kunt ook nog altijd voor de streep gaan. Horizontaal of verticaal, fijn of breed, het maakt allemaal niet uit. Naast deze drukke vormen zien we ook een hele andere trend onstaan: geen patronen. Meerdere tintent wit of een vrijwel volledige groene outfit. Van boven en onder dezelfde stof en/of dezelfde kleur en soms ook nog bijpassende schoenen. Dit jaar gaat het voor alle kleuren op. Ook voor denim trouwens. De kleding uit één stuk of losse kledingstukken in dezelfde kleurtoon.

Accessoires

En wat zijn de beste accessoires om te dragen bij deze kleding? Ben je een koukleum dan heb je deze winter geluk met de trends. Alles draait om het zoveel mogelijk afdekken van de huid. Zo zien we veel hoge laarzen met veters en lange handschoenen tot aan de elleboog of bovenarm. Daarnaast zien we veel brede riemen. De riemen leggen de aandacht op de taille en zijn een perfecte aanvulling op de wijdere jassen en vesten. Als aanvulling op de jurken en rokken van deze herfst en winter zien we veel grove netpanty's, soms met grote gaten of zelfs gedragen een panty met een andere kleur. Een mooie knipoog naar de jaren '20, '50 en '90.

Herenweg 83d
2361EJ Warmond
T 071 30 193 83
M 06 83 83 42 62
E info@artistic-hair.net 

Openingstijden:

 

di, wo & vr 8.30 tot 17.30
do 8.30 tot 21.00
za 8.00 tot 13.00

 

 

 

Privacy statement  / Cadeauwinkel /  Site informatie